FC Twente Hef de Cup


PROFICIAT TWENTE, SANDER IS DE BESTE. MAN WAT MOOI VEUR ALLE TUKKERS.

Tijdens het afmixen van het nummer "Dommen Boer" kwamen we op de gedachte, dat het lala gedeelte best wel een hoog stadiongehalte heeft. Er werd geopperd dat het toch een stunt zou zijn, als tijdens de bekerfinale op hemelvaartsdag, het Twentelegioen uit volle borst zou zingen: "Wie bint trots da'w veur Twente bint".

Omdat de CD naar de drukker moest en Gustav in tijdsnood zat om die deadline te halen, bleef het bij een vage afspraak. Toen het hele CD gedeelte afgeleverd was, hebben we het idee om een Twente nummer te maken weer opgepakt. Dinant Berteler, een fanatiek Twente-fan, wou graag meewerken aan de promotie.

Op vrijdagavond 18 mei is het nummer opnieuw ingezongen, met een door ons gemaakte tekst voor Twente. Gustav heeft hem s'nachts afgemixt en zaterdagmiddig hebben we hem opgehaald. We hebben een hoesje gemaakt, enkele Cd's gebrand, en die verspreid naar Radio Oost, Twente FM, Radio Oldenzaal, Radio Enschede en Dinant zou zorgen dat hij in 't Arke stadion gedraait zou worden, tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen Ajax.

We hebben die wedstrijd bezocht en het is dan echt kicken als je het nummer, 3 keer uit de luidsprekers hoort knallen tijdens die wedstrijd.

Dinant belde s'avonds nog om te zeggen dat hij er een bij de TOS, de vriendenkring en vak P achter de deur had gesmeten. En in elk home werd het nummer veelvuldig gedraaid. Voor de Spatzen is het al een hoogtepunt dat het nummer 3 keer in een vol Arkestadion is gedraaid. Als tijdens de finale het nummer uit volle borst door 30.000 tukkers wordt gezongen, dan hangt onze Anton echt niet slap. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat Twente de Cup pakt. We gaan het nummer niet zelf op CD uitbrengen in deze uitvoering, maar als Twente er iets mee wil, dan werken we graag mee. (Opbrengst naar de jeugdopleiding of zoiets)

We hebben in zeer korte tijd, ontzettend veel moeten regelen. Maar zoiets is prachtig om te doen. Mischien komt er nog meer van. Het is in iedergeval voor ons een goede PR-stunt. We hopen dat Twente de Cup pakt. En natuurlijk hopen we dat deze stunt, de verkoop van onze nieuwe Cd ten goede komt.

Op de achtergrond hoor je het lala-gedeelte. Hieronder de tekst van het nummer. Helemaal onderaan, het hoesje en het labeltje, zoals we het aan Twente hebben aangeboden. Het Twente-label hebben we van de homepage van Twente gejat. Niet netjes maar we gaan ervan uit dat Twente daar niet moeilijk over doet. Nu alleen nog winnen die Cup.

 

Hemelvaartsdag 2001

30.000 tukkers op de been.

Veur nen wedstriedke van hun club.

Twente pakt de Cup.

 

Toch bint d'r leu dee hebt 't nich deur.

Sukkels dee wat aanders meant.

Mer Fred siene jungs, ze goat d'r veur.

Ze hebt d'r good veur traint

 

30.000 man schreeuwt, Twente kom op.

Come on your boys in red.

De Kuip den geet dan op de kop,

As Twente ne goaltje zet.

 

Refrein.

Wie bint trots, da'w veur Twente bint.

Maakt oons nig oet wat ie d'r van vindt.

Lach oons mer oet dat dut oons nig wat.

Den Cup den geet met noar oonze stad, joa.

Den Cup den geet met noar oonze stad.

 

Tooken joar de uefacup.

Joa oons Twente kump d'r an.

Wie schreeuwt dan weer Twente olee.

Joa tukkers goat ait vedan.

 

En de landstitel, wat dach ie d'r van.

'T wodt henig an is tied.

Want eenmoal zult wie kampioenen ween.

Of deenk ie soms van niet.

 

Refrein.

 

Hieronder dus het hoesje en het label op het zelfgebrande Cd'je. Door met je rechter muisknop erop te klikken, kun je hem opslaan en zelf afdrukken. Het nummer staat op de homepage van Twente als mp3. We hebben een link naar die pagina gemaakt. Door op TWENTE PAKT DE CUP te klikken moet het hier ook lukken.

Sla het nummer op, en "bran op, bran op"

 

 

SBS6 heeft opnames gemaakt van de Twente-gekte. Enkele Spatzen en collega's van Dinant Berteler hebben, voor het programma Hart van Nederland, een soort clipje gemaakt. Uitzending is 22.30uur. Kijken want dat wordt lachen.

WIE HEBT 'T ZONGEN'N, EN TWENTE HEF HET WOAR MAAKT.

DE CUP IS IN OONZE STAD. EENSCHKE BEDANKT.

WE WETEN NIET WAT ONS IS OVERKOMEN. ECHTE ARTIESTEN DROMEN VAN ZOIETS. WIJ BOEREN UIT DENEKAMP HEBBEN VOOR 30.000 MENSEN MOGEN OPTREDEN. DIT MAKEN WE NOOIT WEER MEE. HIERONDER ENKELE FOTO'S GEMAAKT DOOR GIJS VASTERT. HIJ IS EEN TWENTE EN SPATZENFAN.

32.000 TUKKERS ON TOER.

TWENTE HEF DE CUP EN DE KUIP

ONVOORSTELBAAR, WIJ MOCHTEN ER STAAN.

TWENTE HEF DE CUP, DOAR BINT WIE TROTS OP.

OP DE OUDE MARKT IN EENSKE, WAT NEN BAK.

DIT MAKEN WE NOOIT MEER MEE. TWENTE BEDANKT.

HET MOMENT UIT DINANT BERTELER Z'N LEVEN

TEGEN Z'N VROUW VERTELD IE IETS ANDERS.

 

ALLE TWENTE FANS BEDANKT. VEUR TWENTE IS DIT FANTASTISCH, VEUR DE SPATZEN IS DIT UNIEK. WIE ZEGD NOE DAT WIE D'R ZELF NIG BETER AN WILDT WODD'N. ALLES WAT WIE VEDEEND AN 'T SUCCES VAN TWENTE GEET NOAR DE ANHANG VAN TWENTE. HOOL ONS DOARAN.

 

 

 

Homepage de Spatzen