OPNAMES 2de CD ZEG MER NIKS

Vrijdag 19 januari zijn we begonnen met het opnemen van ons 2de CD-album. De opname's vonden plaats in de muziekschool van Hengelo. Door een tip van Andre Holsbeek zijn we hier terecht gekomen en we zijn van mening dat dit een uitstekende tip, van onze Andre was.

Op deze pagina willen we jullie op de hoogte houden inzake onze vorderingen. We hebben 13 nummers opgenomen, waarvan er 12 op de CD komen te staan. Het 13de nummer is een carnavalsnummer die we volgend jaar gaan uitbrengen. We hadden gehoopt dat dit, dit jaar nog zou lukken. Maar helaas, de tijdsdruk werd te groot.

Omdat er zo vaak naar gevraagd werd hadden we besloten om het nummer " De Eiermann " ook op de CD te zetten. Hier zien we echter vanaf omdat we dan met Stemra-rechten komen te zitten en het geen 100% eigen nummer is. De volgende nummers komen er op te staan: De Hermandat, Hey kom op, Loeks, Het trommelke, Poepe, Zorro, Leve Leu, Kom d'r in, Geauwehoer, Dommen Boer, Het Beanke en het Hugolied.

We brengen de CD, 2 juni op de markt. Hij gaat " ZEG MER NIKS " heten. De presentatie vindt plaats bij de KUL. Dit moet een Kul-avond worden zoals ze 20 jaar geleden waren. Geen gedram maar gezelligheid. Op het podium spelen natuurlijk de Spatzen. En uit Oldenzaal komt de bekende dialektband, Zand Zeep en Soda (o.a. Sjikker-Frits). Achter de draaitafel komt DJ Blaauw te staan. We zijn van mening dat alle ingredienten voor een ouderwets gezellige avond, voor jong en oud, aanwezig zijn. Iedereen is welkom, de toegang gratis en we hopen op een volle bak.

Vincent Beld van Buro-max heeft de hoes weer ontworpen. We zijn van mening dat het een uiterst orginaal hoesje is geworden. Zo zijn ze de laaste 20 jaar niet meer gemaakt. Hij is mooi van lelijkheid.

De Cd gaat 20 gulden in de winkel kosten en vrienden kunnen hem voor 15 gulden bemachtigen. Tijdens de presentatie-avond kan iedereen hem voor 15 Gulden bemachtigen. We willen hem op zoveel mogelijk verkooppunten neerleggen. De bakker, groenteboer, horeca, slager, sigarenboer enz......

Hieronder enkele foto's van de eerste opnamedag. Chiel heeft toen de drumpartijen ingespeeld.

De studioruimte van de muziekschool te hengelo.

Chieleman beluistert zijn eigen kunsten.

Tinus speelt in de regiekamer mee, zodat Chieleman weet waar hij in 't nummer zit.

Gustav van de Coevering de man die de opname doet.

Een schaal met lekkere hapjes, prima voor elkaar daar op de muziekschool.

Volgens Abbe zijn hapjes erg belangrijk, zo niet het belangrijkst, voor een goede opname.

 

Na afloop van de eerste avond (+/- 1.30uur) zijn Chieltje, Tinus en Abbe nog even wezen napraten bij de Hiel. Spraakwater genoeg. Helaas liep het voor een enkeling weer een beetje uit de hand. Ze moesten die Wim van de Hiel verbieden schooiertjes (kruidenbitter) te verkopen. Dit is slecht als je de volgende dag weer een opname hebt. En het is ook slecht voor de naam van De Hiel, sommige klanten noemen het ook wel het schooierscafe. Wij houden het liever op Spatzencafe.


Naast de Muziekschool van Hengelo vonden er ook veel opname's plaats in de Van De Coevering Studio's te Enschede. De trompetten werden wel in de muziekschool opgenomen. Gustav van de Coevering deed de hele produktie ( opname, mixen en masteren ). Muziek maken is z'n beroep en daar hebben de Spatzen van geprofiteerd. Gustav heeft een uitstekend oor en weet beter dan de Spatzen hoe een nummer mooi kan klinken op een cd. Hij heeft aan sommige nummers het een en ander toegevoegd. Ze klinken zeker anders dan in onze live uitvoering. Maar we zijn trots op het resultaat van onze tweede cd. We zijn dan ook zeer tevreden over deze Gustav.

De hele CD wordt in eigen beheer uitgebracht, dit houdt in dat we hem onder een eigen Label uitbrengen. Ja, ja, geen Sony, Varia, Arcade of Dureco, maar ODS.

Bij Cybermusic in Varsseveld is de cd geperst. 2 juni was dus de presentatie bij de Kul in Denekamp. Dit was een zeer geslaagde avond. De Cd is over het algemeen zeer goed ontvangen. Wij als Spatzen zijn trots op 't resultaat. Op naar de volgende.

Stunt bij FC Twente