OPTOCHT 2009


Het weer was niet super maar we hielden het droog. Drank was er in ruime mate aanwezig, de wagens worden elk jaar mooier, dus niets te klagen over de optocht 2009.

Hieronder de foto's gemaakt vanaf de oplegger bij garage Tijkorte.

Hoogtepunt van de middag, oranje fakkels van de Oranje Kieltjes voor de Greune Köttelpeerkes. Het was een prachtig gezicht.

Loopgroep en praalwagens van de NachtUulkes zagen er weer super verzorgd uit. Volgens velen was dit de mooiste wagen die de Uulkes ooit hebben gebouwd. Uitslag in de optochten is wel eens beter geweest, maar één 2de plek in Denekamp en 5de in Oldenzaal is een prima resultaat. Daar mogen ze best trots op zijn.

De Froggy's, Alexanderschool, dit jaar als Smurfen. Ze brengen elk jaar weer een mooie voorstelling op straat.

De praalwagens van de Jubilerende Köttelpeern. Mooie volle wagen met veel beweging. 1 in Denekamp 4 in Oldenzaal.

Sfeeractie van de Oranje Kieltjes en de raad van Elf van de Greune Köttelpeerkes. Een prachtig gezicht, door de rook zag je echt helemaal niets meer.

Toen de rook was opgetrokken kwam in enen de Jonkerwagen naar voren. Hoelang zal het nog duren voordat ook tijdens de optocht een rookverbod wordt ingesteld.

Loopgroep en de wagens van de Greunen ook dit jaar weer top. Geweldige club jongeren. waar ze in Oldenzaal maar wat jaloers op zijn. 3 in Denekamp, 3 in Oldenzaal.

Er was ontzettend veel volk op de been, na Oldenzaal is de Denekamper optocht de mooiste in Twente. Ze moeten er alleen meer reclame voor maken. Denekamp is wagenbouw-dorp en daar mag ze best trots op zijn.

 

De Pielepakkers hadden een kleurwedstrijd uitgeschreven uit naam v/d de Kieltjes. Vele kinderen leverden een tekening in.

Ze kregen een lekkere oranje tompoes en een blikje drinken. De aktie was een succes, volgend jaar gaan de Kieltjes hem zeker herhalen.

Na afloop wordt er plaats gemaakt voor de volgende lading bier. Of het volgende lekkere glaasje fris.