TOETKAPEL 'T IS GREUN


De Orginaal Denekamper Spatzen zijn voortgekomen uit de Hofkapel van de Greune Kottelpeerkes. Wij zijn gestopt als muzikanten bij de Greune Kottelpeerkes daar het een jongerenvereniging is en wij steeds ouder werden. Onze vervangers werden ook ouder en zijn inmiddels dus ook gestopt bij de Greunen. Een nieuwe ploeg heeft de taken overgenomen. Zij doen dit natuurlijk uitstekend.

De ploeg na ons, is verder gegaan onder de naam "Toetkapel 'T IS GREUN". Zij hebben een cd op de markt gebracht. Een hele mooie, waar ze trots op mogen zijn.

De naam is alle 14 goed (kapel bestaat uit 14 leden). Er staan 6 nummers op. Als je even geduld hebt kun je het laatste nummer "Jagerlatijn" op de achtergrond horen. Dit nummer hebben wij in onze kapeltijd ook nog gespeeld.

De hoes is natuurlijk een ontwerp van Vincent Belt. Hij kost 8 euro en is op verschillende plaatsen in Denekamp te koop.

Wij van de Spatzen zijn trots op deze 14 denekamper muzikanten. We hopen dat de huidige hofkapel van de greunen over een jaar of wat ook een cd op de markt brengt. Zo wordt een traditie voortgezet.