BOOTJE VAREN IN WARTEN FRIESLAND


Zaterdag 28 juni zijn we ,om 7.00 uur, vertrokken richting Friesland, voor een boottochtje met het Twentse Ros. We hadden dit tochtje te danken aan ons optreden, vorig jaar, tijdens de roeiregatta van scheepswerf "De Helling" te Enschede. Dit was tevens ons laatste gezellige samenzijn voor de vakantie.  D'r was helaas weinig wind, maar we hadden de draf d'r oarig in. Ons eerstvolgende optreden is gepland tijdens de roeiregatta, september 2012. Hier moeten we weer ons boottochtje voor 2013 verdienen. Want het was een bijzonder geslaagd weekend. Hieronder enkele foto's.

Raik en Tinus, zij waren de eersten die aan boord van "Het Twentse Ros" gingen.

Iedereen aan boord, juttertje achter de kiezen, klaar voor vertrek.

  

Schipper Bentert aan het roer, vaatje aangesloten, niets staat een behouden vaart nog in de weg.

Op de achtergrond staat Wout, 2de schipper deze dag. Dankzij hem zijn we veilig de dag door gekomen.

 

We hebben deze dag de start van het skūtsjesilen meegemaakt. Een museum bezocht. Veel lol gehad. Nog enkele acapella optredens verzorgd. Heerlijk gegeten. En ja, het vat is leeg gegaan deze dag. De meesten van ons hebben redelijk tot goed geslapen die nacht.

We willen Bentert, Anita en Wout hartelijk danken voor dit mooie weekend. We gaan d'r weer vol tegen aan op de Roeiregatta 2012. Want zo'n dagje op het water, een avondje in de kroeg en een nachtje op de boot is zeker voor herhaling vatbaar. Nogmaals mensen van "De Helling"; Onmeunig bedankt.